Джантите и гумите са също толкова важни за цялостния външен облик на вашият автомобил
, те също имат нужда от грижи. 
По джантите се полепя много от спирачния прах докато шофирате, ето защо той трябва да се измива, за да не се задържат заедно с него и други мръсотии.
 

Има специални препарати и за тяхното почистване и поддръжка. Много внимателно четете упътването за употреба, тъй като различните фирми имат продукти с различно време за действие и ако не го спазите, сериозно може да увредите лака на джантата и това ще е необратимо(освен ако не се пребоядиса).
Напръскайте джантите, изчакайте необходимото време и отмийте с вода,ако се налага допълнителна обработка,измийте с автошампоан и гъба.
 
Ако имате възможност почистете и вътрешните им части. Най-добре е да свалите джантите с гумата и да ги почистите заедно. Може да се възползвате от свалените вече джанти и да измиете вътрешната част на калниците. С изчистени такива автомобила придобива различен вид.
 

Джантите също се подсушават старателно и също може да се намажат с вакса, която от своя страна ще предпазва лака и няма да се натрупва толкова много спирачен прах, а този който полепне ще се отмива по лесно.
 
За гумите използвайте след измиването им също препарати, които напръсквате директно върху им. Тези силиконови препарати предпазват от напукване лятото и от полепване на сняг и кал през зимата и поддържат лъскавия черен цвят на гумата.
След като преминете и през тази стъпка, вашият автомобил ще придобие уникална визия.


Добавената от вас притурка не е валидна