Имате полиран и защитен автомобил на който искате да се радвате дълго време! Трябва да знаете някои основни неща ако искате да запазите блясъка на боята си.
Да предположим, че сами си миете автомобила, имате възможност и желание. По темата има достатъчно информация за техники и какви инструменти трябва да се ползват и няма да се спираме на това.
Искам да обърна внимание на препаратите, защото и с най-добрата техника, a неподходящ препарат нещата няма да се получат. Ще започнем с активните препарати. Това са един вид обезмаслители, които са агресивни и се използват за силно замърсени и омаслени повърхности. Те не са подходящи за вашите полирани коли.
Активния препарат така да се каже "съблича" постепенно всяка положена защита върху лака, обезмасляващите му
съставки изсмукват всичко от порите на лака и той се оголва, загрубява и загубва свежестта си. Похабяват се хромираните части, лайсни, уплътнения и всичко изгаря. Особено ниско бюджетни и никому неизвестни препарати залели пазара способни с едно измиване да падне всичко от колата.

Няма никакъв смисъл да давате пари за да полирате автомобила си и после да го унищожавате с такива препарати.Не се подлъгвайте от факта, че измиват всичко. 
По тази логика ако използвате кореселин ще е още по-добре и евтино нали? Образно казано да си мажете ръцете със скъп крем и после да ги миете с бензин.
Имах скоро един клиент, който направо ме изуми. Полирахме колата му и той беше много доволен.След няколко седмици се срещнахме, той беше без колата си и се заговорихме. Обясни ми как си миел колата като вземал си едно шише евтин обезмаслител и мека гъбичка и леко минавал целия автомобил, получавало се "убиец". Този човек имал и автомивка и се е занимавал с автокозметика - ужас. Исках да му обясня, че прави грешка, но той се бил занимавал от години и да не го уча.
Да колите са ваши и вие решавате как ще се грижете за тях, но написаното тук от мен или от други компетентни колеги е за хора , които искат да научат истински нещата за съвременната автокозметика и как правилно да използвате различните препарати за оптимален резултат. Медикса е домакински препарат и е обезмаслител. Човека е смъкнал всички защитни препарати , които бяха положени на лака. Агресивното "безконтактно" и други подобни препарати правят същото. Лака става сух, без блясък. При подсушаването се драска много по-лесно и така се натрупват много по-бързо нежелани дефекти.

http://detailingstorebg.com/washing/chemical-guys-citrus-wash-and-gloss
За полирани коли има специални шампоани, които не само че не смъкват защитите, но и ги подхранват. Активните полимери в тях обвиват и повдигат мръсотията от повърхността на лака, което позволява безпроблемното им отмиване, а лубрикантите безопасното подсушаване. Балансираното им рH позволява измиване на автомобила
дори и на пряка слънчева светлина, без да се притеснявате, че пяната може да засъхне и да навреди на лака.
Цената разбита на измиване не е по-скъпа, а предимствата са доказани. Натрупването на микроповреди е неизбежно във времето, но ще бъдат сведени до минимум,а автомобила ви като цяло ще бъде винаги свеж, блестящ и защитен.

На хората, които обичат колите си препоръчваме висококачествената автомобилна козметика на
Detailing Store BG. Без излишна реклама това е магазина, където има не само качествени продукти способни да задоволят и най-капризния клиент, но и компетентен екип. Хора, които не само продават, но и се занимават с детайлинг и са се доказали като специалисти в областта.

Полираният автомобил не може да остане незабелязан. Неговият блясък и отражение придават индивидуалност и стил.В България вече има качествена автомобилна автокозметика и хора, които се занимават с нея. Възползвайте се от това качеството! Въпрос на време е хората да повярват и да се образоват как правилно да се грижат за автомобила си, какво е качествен детайлинг и качествено измиване.

Няма по-страшно нещо от некомпетентен човек със самочувствие, който си мисли, че знае всичко и е затворен за новото. Още по-лошо ако предлага или продава услуги. Всеки си е патил от такива доктори, началници или майстори. Не сме достатъчно богати да плащаме за евтини и некачествени услуги, в крайна сметка те излизат по-скъпо!

* Статията е написана и предоставена от детайлинг студио "GS Performace Car Detailing" - гр.Свищов! 


Добавената от вас притурка не е валидна